BİR YIL DİYET YAPTIM

BİR YIL DİYET YAPTIM

MERHABA METEHAN BEY ÖNCELİKLE SİZİ DAHA YAKINDAN TANIYABİLMEMİZ İÇİN BİRAZ KENDİNİZDEN BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

Kırıkkale doğumluyum. Yarışmaya Kırıkkale'den katıldım. Kırıkkale Üniversitesi Radyo-Televizyon Bölümü’nden mezun oldum. Ayrıca Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde konservatuvar bitirdim.

2023 BEST MODEL TÜRKİYE YARIŞMASININ SON BİRİNCİSİ OLDUNUZ. BU NASIL BİR DUYGU VE  SİZİN İÇİN BU SERÜVEN NASIL BAŞLADI. YARIŞMAYA KATILMAYA NASIL KARAR VERDİNİZ?

Best Model'e katılmam da Aydın Güler, şu anki menajerim, çok büyük öncülük etti. Bana Instagram üzerinden ulaştı. ‘Sen kendindeki cevheri bilmiyorsun’ dedi. Bendeki bu potansiyeli keşfederek bunu yarışmaya dökmem de yardımcı oldu. Bu şekilde aslında yarışma serüvenim başlamış oldu. Yarışmada beni en çok zorlayan şeylerden bir tanesi diyetti. Bir yılı aşkın süredir diyet yaptık. Sürekli tavuk pilav yediğiniz bir döngü düşünün. Çok zorlayıcıydı.

BİLDİĞİNİZ GİBİ BEST MODEL TÜRKİYE BUGÜNE KADAR OYUNCULUK SEKTÖRÜNE BİRÇOK İSİM KAZANDIRDI. PEKİ SİZİN ÖRNEK ALDIĞINIZ İSİMLER VAR MI. OYUNCULUK YAPTIĞINIZIDA BİLİYORUZ. BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE MODELLİK VE OYUNCULUĞU BERABER YÜRÜTMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Öncelikle yarışmaya katılmış ve başarılı olmuş isimlerin hepsi çok değerli. Çünkü baktığımız zaman Best Model'den çıkan isimlerin birçoğu sektörde, 10 ismin 7'si Best Model'den çıkmış isimler. Benim de oyunculuk olarak ve vizyon olarak da beğendiğim isimlerden bir tanesi Kıvanç Tatlıtuğ’dur. Oyunculuğunu çok beğeniyorum. Duruşu ve karakteri ile kendime yakın hissediyorum.

TİYATRO SAHNESİNİ ÇOK ÖZLEDİM

OYUNCULUK ALANINDA BİRÇOK TİYATRO OYUNUNDA, DİZİDE VE SİNEMA FİLMLERİNDE ROL ALDINIZ. PEKİ OYUNCULUK HAYATINIZ İLK OLARAK NASIL BAŞLADI? 

Ankara Müjdat Gezen Sanat Merkezinde oyunculuk eğitimi aldım. Tiyatro ile tanışma serüvenim bu şekilde başlamış oldu. Sonrasında devlet tiyatrosu ve Ankara’da bir çok özel tiyatroda çalıştım .O tiyatro sahnesinin tozunu yutmam hiç unutamayacağım anılarım arasında . Tiyatro sahnesini de çok özlediğimi buradan söylemek isterim. Beyaz perdeye geçişim ise Best model yarışmasından sonra başladı.

BU ARADA SİNEME SEKTÖRÜNDEKİ YÜKSELİŞİNİZ ŞİMDİLERDE 2 AYRI SİNEMA FİLMİ İLE DEVAM EDİYOR.  İLKİ 16 AĞUSTOSTA SİNEMASEVERLERLE BULUŞACAK OLAN ‘’SON BİR TATİL’’ DİĞERİ İSE OCAK AYINDA VİZYONA GİRMESİ BEKLENEN ‘’AŞK SOKAKTA’’ ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN. ÖNCELİKLE BU PROJELERDE YER ALMAYA NASIL KARAR VERDİNİZ?

 İlk projem, ilk göz ağrım ‘’Son Bir Tatil’’ beyaz perde de 16 Ağustosta seyirciyle buluşacak çok büyük heyecan içerisindeyim. Kendimi ekran karşısında izlemek bambaşka bir duygu. Umarım seyircimizin de taktirini alırız . Projelerde yer almamda en büyük öncüm menajerim ve kıymetli abim Aydın Güler oldu. Filmin senaryosu ve kadrosu kabul etmemde en büyük etkenlerdendir.

ÖNCELİKLE FİLMİN SENARYOSUNA GENEL BİR GÖZ ATARIM SONRASINDA KARAKTER ANALİZİNİ OKURUM

SİNEMA FİLMLERİNİZE NASIL HAZIRLANIYORSUNUZ. CANLANDIRDIĞINIZ KARAKTERLER HAKKINDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Öncelikle filmin senaryosuna genel bir göz atarım sonrasında karakter analizini okurum en son karakterimi kendim analiz ederek karakterim bende nasıl rahat ve doğal durur diye dokunuşlar yaparım . Canlandırdığım ‘’Son Bir Tatil’’deki Mert karakteri oldukça eğlenceli ve çevresindeki insanları rahatsız eden bir tipti. Çok keyifli bir çekim süreci yaşadık. İkinci projem ‘’Aşk Sokakta’’da Engin karakterini canlandırdım. Engin başarılı bir futbolcu ve futbolu normal yaşantısına da yansıtan birisi lakin karakteri için aynı şeyleri söylemem pek mümkün olmuyor.

SET ORTAMINIZ NASIL GEÇİYOR, ŞUANA KADAR GELEN DÖNÜŞLERDEN MEMNUN MUSUNUZ?

Set ortamı hayatımda gördüğüm en güzel yerlerden bir tanesi ilerleyen zamanlarda rol aldığım dizi ve sinemada karavan alıp sette yaşamayı tercih ediyorum :) Yaptığınız işe saygınız ne kadar iyi olursa dönüşlerde o kadar güzel oluyor. Hakkımda çok güzel şeyler duyuyorum,  Maşallah diyelim nazarı bozulmasın.

SİZİ BİR DİZİ PROJESİNDE GÖREBİLECEKMİYİZ. GELEN TEKLİFLER VAR MI?

Evet görüştüğüm projeler var. Şu anda menajerimle değerlendirme aşamasındayız . Yakın zamanda netleşecek.

ALDIĞINIZ OYUNCULUK EĞİTİMLERİNİZDEN BİRAZ BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

Müjdat Gezen Sanat Merkezi oyunculuk eğitimi, Ariyetten de kamera önü oyunculuk eğitimi aldım. Adem Karadağlı aksiyon eğitimi aldım ( kılıç , yakın dövüş , silah ) ,At biniciliği eğitimi aldım.

OYUNCU HER ROLÜ OYNAMALIDIR

 ‘HAYATTA OYNAMAYACAĞIM DEDİĞİNİZ YA DA ÇOK OYNAMAK İSTEDİĞİNİZ BİR ROL VAR MI?’

Bence oyuncu demek her rolü oynamalıdır. Evet şu an sektörde bir çok tek tip oyuncular var lakin ben onlar gibi değil tam bir aktör olmak  istiyorum. Bunun içinde oynamam diyeceğim rol yok. Seve seve her rolü oynarım. Küçükken hep asker olmak istemişimdir. En çok oynamak istediğim rol aksiyonlu askeri bir film olabilir.

PEKİ BİR OYUNCU OLARAK KENDİNİZİ OYNAMAK İSTER MİSİNİZ? MESELA SİZİN HAYATINIZI BİREBİR ANLATAN BİR PROJE GELSE NASIL OLUR SİZCE?

Çok güzel soru kendi hayatımı oynamayı çok isterim. İlerleyen zamanlarda yapılacaklar listesinde bir Metehan Cemil Varol filmi neden olmasın (Gülmeye başlıyor)  ve eminim ki hayatım çok ses getirir.

RÖPORTAJIMIZA KATILARAK BİZE ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. SON OLARAK HABER CADDESİ OKUYUCULARINA VE SİZİ SEVENLERE NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Asıl bana da yer verdiğiniz için ben teşekkür ederim. Benden sıkılmadan usanmadan bu son soruyu da okuyan herkese çok teşekkür ederim. Buradan tüm sevenlerime küçük bir sözle veda etmek isterim. Tüm dünya vazgeç dediğinde umut fısıldar. Bir kez daha dene… Ne olursa olsun hayallerinizi bırakmayın.

Röportaj: Alper ERGEZ

Haberi Paylaşın!

YILIN ALBÜMÜNE SÜRPRİZ BİR İSİM DAHA EKLENDİ

YURT DIŞINA SEYAHATE GİDENLER DİKKAT ETMELİ