MONİCA BELLUCCİ’YE BENZETİLMEK BANA YAKIŞTI

MONİCA BELLUCCİ’YE BENZETİLMEK BANA YAKIŞTI

ÇOK FARKLI BİR SES TONUNUZ VAR BU YETENEĞİNİZİ NASIL FARK ETTİNİZ?

Ben şarkıcı olmaya 8 yaşında kazandığım çocuk korosu ve 11 yaşında sınavlarını kazandığım devlet konservatuarına başladığım yıllarda zaten karar vermiştim…

 MÜZİK SİZİN İÇİN NASIL BAŞLADI?

Çocuk yaşta başladı hatırlayamıyorum bile.(Gülmeye başlıyor…)

 ŞARKILARINIZLA 90LARA DAMGA VURDUNUZ.  O YILLARDAN GÜNÜMÜZE GELDİĞİMİZDE ŞİMDİKİ ŞARKILARI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ? 

Çok çeşitlilik var dinleyen için. İşin kalitesi zaman zaman tartışmaya açık olsa da, kuşak farkı çoğunlukla pop arabesk rap dediğimiz yepyeni bir kulvarı da açtığı net…Bu kuşak farkı ne kadar açılırsa açılsın ,yeni nesil de 90’lar müziğini dinlemeye devam ediyor konserlerden dolayı gördüğüm bu.

 SİZCE GELİŞEN TEKNOLOJİ MÜZİK DÜNYASINI GELİŞTİRDİ Mİ YOKSA ESKİ ŞARKILARDAKİ O DUYGULARI YOK MU ETTİ?

Hızlı tüketim, sadece müzik sektörünü değil, buna bağlı tüm sektörlerin sendelemesine sebep oldu. Dijital medya hem hızlı iletişime uygunluk sağlarken, bundan ekmek yiyen yan dalları da ezip geçti…Bu sebeple iyi veya kotu oldu diye bir karar veremiyorum. Şarkıları daha hızlı bir şekilde dinleyiciyle buluştururken, aynı zamanda kimin gerçekten şarkıcı olup olmadığı anlayamaz hale gerildiğimiz, yeni IA sistemiyle, herkesin bülbül gibi şakıdığı bir döneme de girmiş olduk…

 ŞİMDİLERDE SÖZ VE MÜZİĞİ MUSTAFA ARAPOĞLU İMZALI ‘SEN YAKTIN’ İSİMLİ YENİ ŞARKISINIZ İLE MÜZİKSEVERLERLE BULUŞTUNUZ. ÖNCELİKLE YENİ ÇALIŞMANIZ HAYIRLI OLSUN. BU PROJEDE KİMLERLE ÇALIŞTINIZ ŞARKININ HAZIRLIK SÜRECİNDEN BİRAZ BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

Sen yaktın Grand Müzik (Hayrettin Güneş)ile 2.çalısmamız. Bu şarkı bana bir proje olarak geldi. Sevgili Mustafa Arapoğlu’ndan 5 şarkı dinletildi ve ekip arkadaşlarımla birlikte, ters köşe bir şarkı yapmaya karar verdik ve bu şarkı için kolları sıvadık. yaklaşık 8 ay suren bir çalışma sonucu, klibini de Gökhan Özdemir in çektiği şarkımı sonbaharda yayına verdik.

‘SEN YAKTIN’ İSİMLİ YENİ ŞARKISINIZ HAKKINDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ NASIL BİR ŞARKI OLDU SİZCE?

Dediğim gibi benden çok da beklenmeyen ters köşe bir şarkı oldu. İnsanı neşelendiren kıvrak ve neşeli bir şarkı oldu. Çıkan sonuçtan çok mutluyum.

MONİCA BELLUCCİ’NİN DEDİĞİ GİBİ ‘20 YAŞINDA GÜZEL OLMAK DOĞALDIR. AMA 40 YAŞINDAN SONRA GÜZEL KALABİLMEK SİZİN HAYAT TARZINIZI GÖSTERİR’ SÖZÜNDEN YOLA ÇIKARAK  KLİBİNİZDE KENDİ HAYAT TARZINIZI YANSITTIĞINIZI SÖYLEYEREK BELKİDE TÜRKİYE’NİN  MONİCA BELLUCCİ’Sİ DE BENİMDİR’ DİYEREK İDDİANIZIDA ORTAYA KOYDUNUZ? PEKİ NEDEN MONİCA BELLUCCİ SİZİN İÇİN BU KADAR ÖNEMLİ?

Her yaşın ayrı bir güzelliği var dediğimizde aklımızdan ve gözümüzün önünden bazı yüzler ve isimler geçer değil mi?  Benim de bu anlamda, durusu ve kalitesiyle, kendini ve güzelliğini bozmayan Monica Bellucci gelir aklıma. O yaşlara geldiğimde onun gibi tarzını ve güzelliğini bozmayan biri olmayı isterim hep. Bazı zamanlarda yakın dostlarımdan ve bazı basın mensubu arkadaşlarımdan, fotoğraflarımda benzetildiğim haberleri de daha önce dile getirilmişti. Bence bana da yakıştı.

 YENİ NESİL SANATÇILARI NASIL BULUYORSUNUZ?  VE FENOMENLERİNİN ŞARKICI OLMASINA YORUMUNUZ NEDİR?

Yeni nesil şarkıcıların hangisi gerçekten şarkıcı… Canlı dinlemeden anlamak artık zor. Tabi ki çizgisini sevdiğim meslektaşlarım var hatta bayıldıklarım bile var. Fakat bazı şeylere karar vermek icin,15 yıl sonra kim var kim yok ona bakmak lazım.

YENİ ÇIKAN ŞARKILAR ARTIK EN FAZLA BİRKAÇ AY DİNLENİYOR SONRA UNUTULUYOR YANİ TÜKETİM ÇOK FAZLA OLUYOR. ANCAK‘SEVDİK SEVDALANDIK’ ŞARKINIZ HALEN YILLAR GEÇSE DE HERKESİN DİLİNDE VE BİLİNİYOR. BU DURUMU NEYE BAĞLIYORSUNUZ?

Kalite… Bariz cevap değil mi?

 BU ARADA BİR DÖNEM OYUNCULUKLA DA İLGİLENDİĞİNİZİ BİLİYORUZ. 2011 YILINDA OYUNCULUK ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VEREREK, KANAL D'DE YAYINLANAN KANIT VE TRT 1'DE YAYINLANAN KAYIP ARANIYOR DİZİLERİNDE KONUK OYUNCU OLARAK YER ALDINIZ. PEKİ DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Devam etmeyi hep istedim fakat hem sahne hem oyunculuk zor zanaat. Yapanları da gönülden tebrik ediyorum .Bu anlamda tek hayalim kaldı o da bir komedi (sitkom)isinde yer almak. Umarım bir gün fırsat bulurum.

 RÖPORTAJIMIZA KATILARAK BİZE ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. SON OLARAK HABER CADDESİ   OKUYUCULARINA VE SİZİ SEVENLERE NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Herkese güzel bir kış dönemi diliyorum. Umarım herkesin mutlu olduğu yüzlerin güldüğünü bir sezon olsun. Hepinize sevgilerimi gönderiyorum.

RÖPORTAJ : Alper ERGEZ

 

Haberi Paylaşın!

AYDİLGE'DEN YAREN LEYLEK'E ŞARKI

YÜREĞİN BİR TAŞ