SAHNEMDE ZAMAN ZAMAN BU ÇEŞİTLİLİĞE YER VERİYORUM

SAHNEMDE ZAMAN ZAMAN BU ÇEŞİTLİLİĞE YER VERİYORUM

MERHABA TUĞBA HANIM HABER CADDESİNE HOŞ GELDİNİZ. GERÇEKTEN ÇOK GÜÇLÜ BİR SESE SAHİPSİNİZ. PEKİ TARZINIZIN DIŞINDA ŞARKI SÖYLEMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Pop müzik icra eden bir isim olarak var oldum bu zamana kadar, böyle de devam eder diye düşünüyorum ilerleyen süreç. Ama arada farklı tarzlarda da denemelerim oluyor, özellikle YouTube kanalımda yaptığım akustik canlı performanslarımda. Bazen bir türkü, bazen arabesk bir şarkı ya da daha başka müzik türleri gibi. Sahnemde de zaman zaman bu çeşitliliğe yer veriyorum. Dinleyici de bunu seviyor.

EN SON ÇALIŞMANIZ OLAN DÜNYA HEVESİ’NDE KİMLERLE ÇALIŞTINIZ.  HAZIRLIK SÜRECİNİZDEN BİRAZ BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

Sözler Melda Gürbey, müzik İlker Bayraktar ve düzenlemesi Tarık İster’e ait. Demo versiyonunu dinlediğimde çok sevmiştim şarkıyı. Yaklaşık 1-1 buçuk aylık bir süreç içerisinde hızlı bir kararla ile şarkıyı çıkarmak istedim. Stüdyo aşamaları, okumalar vs derken Mart ayında “Dünya Hevesi” ni dinleyici ile buluşturduk. Dinlendikçe daha da anlamlanacak ve sevilecek bir şarkı olduğunu düşünüyorum.

ŞARKILARINIZI SEÇERKEN ÖZELLİKLE DİKKAT ETTİĞİNİZ KONULAR NELERDİR?

Şarkının bütünlüğü çok önemli. Sözlerin birbiri ile uyumu, müzik ile uyumu, aranje yapıldığında şarkının nerelere gidebileceği vs vs gibi bir çok detayı düşünerek şarkı seçimlerimde karar aşamasına geliyorum. Birde kendi sesimden bir demo okuması yapıyorum. Yorumuma ve sesime yakışması zaten en önemli kısım.

 ‘’DÜNYA HEVESİ’’ ŞARKINIZIN BİR HİKAYESİ VAR MI BİRAZ BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

Hayal kırıklıklarını, hissizleşen yürekleri, olduğu gibi sevilmemeyi anlatan bir şarkı “Dünya Hevesi”. Hayatımızın belli dönemlerinde hepimiz bu duyguları yaşamışızdır. Böyle hikayelere bence her zaman eşlik edecek bir şarkı. Bende de öyle oldu.

BUGÜNE KADAR BİR ÇOK HİT ŞARKIYA İMZA ATTINIZ VE ÇOK SEVİLDİNİZ, BU KADAR BAŞARILI OLMANIZIN BİR SIRRI VAR MI?

Şu kesinlikle başarılı olmamı sağladı gibi tek bir şeyi söylemem mümkün değil. Her şeyin bir bütün olduğunu düşünüyorum. İyi bir şarkı, doğru zaman, doğru ekip, istikrar, şans ve doğru adımlar üst üste olduğu zaman başarı daha kolay kapınızı çalıyor. Bunu her zaman aynı ruh haliyle, aynı enerji ya da motivasyonla sağlamak mümkün olmasa da elimden geldiğince bu istikrarı korumaya çalışıyorum diyebilirim.

TÜRK POP MÜZİĞİ SİZCE NEREYE GİDİYOR? MÜZİK PİYASASINDAKİ EN BÜYÜK SORUN NEDİR?

Bence dönem dönem farklı müzik tarzlarının daha ön plana çıkması gayet normal. İnsanlara sürekli aynı şeyler sunulduğunda, dinleyici farklı şeyler dinlemeye yönelebilir. Ama hiç bir müzik türü yok olmaz, her bir tarzın dinleyicisi muhakkak var. Şuan gördüğüm müzik piyasasındaki en büyük sorunlardan biri; anlık popüler olan neyse, herkesin onu yapmaya çalışması ve müzik sektörüne yön verenlerinde bunu desteklemesi hatta bunu önermesi. Aynı zamanda adil bir yarış hali maalesef yok diye düşünüyorum.

MÜZİK HAYATINA YENİ BAŞLAYANLARA NELER TAVSİYE EDERSİNİZ?

Çoğu zaman gerçekliğini sorguladığımız, her şeyin muhteşemmiş gibi gözüktüğü ama geri planda çok savaşlar verdiğimiz, bir yandan kariyerimizi yönetirken psikolojiyi de yönetmeye çalıştığımız bir sektör içerisindeyiz. Bunlara hazırlıklı olması gerektiği tavsiyesini verirdim en başta. Ve “müzik” kendini adadığı tek şey ise; kendine inanarak hiç durmadan ileriye bakması ve yürümesi gerektiğini söylerdim.

AYNI SAHNEYİ PAYLAŞMAK İSTEDİĞİNİZ DÜET YAPMAK İSTEDİĞİNİZ BİR İSİM VAR MI?

Kariyerimin ilk dönemlerinde yapmış olduğum bir feat projesi haricinde hep tek tabanca yoluma devam ettim. Aslında düet projesi düşünebilirim artık sanıyorum. Ama şu isim olsun, sahnede onunla olayım gibi özel bir isim düşünmedim. Tabi ki aynı sahnede yer alıp canlı şarkı söylemek istediğim benim için önemli isimler var. Sanırım düet projede şarkı ve yan yana geldiğim isimle yorumumun yakışması en önemli kriterlerden biri. İlerleyen dönemlerde bu projeyi düşüneceğim.

SİZİ MAGAZİNLERDE OLDUKÇA AZ GÖRÜYORUZ. PEKİ BU DURUMUNUZU NASIL KORUYABİLİYORSUNUZ?

Ben hiç bir zaman öyle çok magazinsel haberlerim olsun derdinde değildim.Tabi ki bu da işimizin parçası, önemli de belki. Daha çok konserler ve çıkarmış olduğum şarkılarla var oldum. Bu durumu korumalıyım gibi özel bir çabam yok açıkçası.

SON OLARAK HABER CADDESİ OKUYUCULARINA VE SİZİ SEVENLERE NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Öncelikli olarak bu keyifli sorular için size ve ekibinize çok teşekkür ederim. Bizi sevenlere de selam olsun, yeni şarkılarımla onları buluşturmaya devam edeceğim.

Röportaj: Alper ERGEZ

Haberi Paylaşın!

YENİDEN SAFİYE

4 GÜNDE 2 KLİP