SANATI NÜKHET DURU'DAN ÖĞRENDİM

SANATI NÜKHET DURU'DAN ÖĞRENDİM

MERHABA SEDA HANIM HABER CADDESİNE HOŞ GELDİNİZ. BİR RÖPORTAJINIZDA NÜKHET DURU BENİ KEŞFETTİ DEMİŞTİNİZ. BİRAZ BAHSEDER MİSİNİZ NÜKHET DURU’NUN MÜZİK HAYATINIZDAKİ YERİ NEDİR?

Nükhet Duru’nun hayatımdaki yeri o kadar kıymetlidir ki ; çok küçük yaşlarımda karşılaştım kendisi ile , beni ilk tanıdığında böyle şarkı söylemeyi ve böyle mikrofon tutmayı nereden öğrendin demişti, ben de bilmiyorum diye cevap vermiştim. Çok küçüktüm o bendeki bi r şeyi gördü ve 11 yıl birlikte çalıştık. Sahnenin sahne yapmanın makyajdan tutun kostüme kadar nasıl bir sanatçı olunuru Nükhet Duru’dan öğrendim. Bugün O’nun sayesinde sizlerleyim.. 

DÜNYA STANDARTLARINDA VE SON TRENDLERİ YANSITAN BİR SOUND’A SAHİP OLAN YENİ ÇALIŞMANIZ “TÖVBE” İLE MÜZİKSEVERLERLE BULUŞTUNUZ. ÖNCELİKLE KİMLERLE ÇALIŞTINIZ ŞARKINIZIN HAZIRLIK SÜRECİNDEN BİRAZ BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

“Tövbe” gerçekten yeri bende çok ayrı bir şarkı oldu . Söz müzik ve beste Tekir ‘ e ait. Bir gece yarısı bana bir kayıt attı Tekir, sana senin ruhuna kimliğine göre bir şarkı yaptım dedi . Resmen beni anlatan bir şarkı hem sound hem sözler. Koşa koşa yanına gittim. Direk stüdyoya girdik ve kaydımızı bitirdik. Klibimizi Safa Gülsoy üstlendi kıyafetler ve hazırlık süreci Barış Avcı ‘ya ait. Bir anda aktı gitti “Tövbe” hiçbir şey için zorlanmadık. Keyifle doya doya tadını çıkardık sürecin.

HAREKETLİ ŞARKILARIMI MUTLU EDİYORUM

POP VE DİSKO DOKUNUŞLARIYLA DİNLEYENLERİ HEYECANLANDIRAN YENİ ÇALIŞMANIZ ‘’TÖVBE’’ DE ADETA HERKESİ DANSA DAVET EDİYORSUNUZ. PEKİ ŞARKI NASIL GİDİYOR GELEN DÖNÜŞLERDEN MEMNUN MUSUNUZ? BU ŞARKINIZDAKİ MÜZİK TARZINIZI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Ben yapı olarak da etrafımdaki tüm sosyal ortamlarda sahnelerimde insanları eğlendirmeyi güldürmeyi çok seven biriyim. Bu yüzden hareketli alt yapıdaki şarkılar konusunda bir seçim yapmam gerektiğinde gerçekten gün içerisinde yaşanan tüm olumsuzluklardan biraz uzaklaştırıp dinleyenlerimi dansa davet etmek ve beni dinlerlerken hiçbir şey düşünmelerini istemiyorum sadece müziğin ritmine ayak uydurmalılar ve ruhu temizlemeliyim böyle bir misyon ile yapıyorum hareketli şarkılarımı mutlu oluyorum.  

 ‘TÖVBE ŞARKINIZ İÇİN ‘’KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞANLARA ARMAĞAN OLSUN” DİYORSUNUZ. BİRAZ ŞARKININ HİKÂYESİNDEN BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ? BU ŞARKIYI OKUMAYA NASIL KARAR VERDİNİZ?

”Tövbe” bizi üzen hangi sebepler olursa olsun onlardan uzaklaşmamızı kendi yolumuza devam etmemizi ve hayatın bazı noktalarında yaşadığımız düşüşlerden çok rahat kalkabileceğimizi hayata karşı cesur olmamızı söylüyor. ”Yeniden doğması zor değil” diyor. Bence ikinci bir şansı hak eden her zaman kendimiz olmalıyız. Çok güçlü bir şarkı “Tövbe”  

İKONİK BİR STARA BENZETİLMEK HOŞUMA GİDİYOR

KISA SARI SAÇLARI VE TAVIRLARIYLA MARİLYN MONROE’YA BENZETİLMEK NASIL BİR DUYGU?

Marilyn olmak için ya da onun gibi görünmek için inanın özel bir çabam yok.  Yıllardır siyah kısa saçlarım ile de aynı makyajı yapardım. Bir gün radikal bir karar ile sarışın olmak istedim .Siyah saçlarım ile de Marilyn ‘ e benzetirlerdi beni bir de böyle ikonik bir stara benzetilmek hoşuma gidiyor açıkçası. Yıllarca tüm Dünya starlarının da kullandığı bir imaj. Sarışın olmak bana uğur getirdi. Böyle devam edeceğim sanırım.  

İNANILMAZ BİR ŞOV KADINI OLDUĞUNUZU DÜŞÜNÜYORUM. BU BAŞARINIZI TV YE TAŞIMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ MESELA BİR DİJİTALDE TALK SHOW NASIL OLUR SİZCE?

kabul edilebilir derecede uygun görüyorum bu söylediğinizi  çok teşekkürler bu arada  sahne ses orkestra kostümler dans eşittir show benim için sahnede duramıyorum elimde değil. Orası benim için bir tutku ve bu dinleyenlerime de yansıyor neden olmasın. 

15 YILDIR SAHNELERDE FIRTINALAR ESTİRİYORSUNUZ MÜTHİŞ ENERJİSİYLE İSTANBUL’UN EN GÖZDE MEKÂNLARINDA DİNLEYİCİLERİNİZLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYORSUNUZ. PEKİ HAYRANLARINIZ SİZİ NERELERDE İZLEMEYE GELEBİLİR?

Yaza merhaba dedik yeni sezonda konser takvimlerimizi sosyal medyadan takip edebilirler bu yaz her yerde olacağız.

SON OLARAK HABER CADDESİ OKUYUCULARINA VE SİZİ SEVENLERE NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Öncelikle bu keyifli röportaj için sizlere çok teşekkür ediyorum Sevgili Alper . Ben üretmeye devam edeceğim şarkılarımı tüm duygularımı dinleyenlerim ile paylaşmaya devam edeceğim durmayı düşünmüyorum her zaman şunu derim siz benim ailemsiniz ve bu aile git gide büyüyor çok mutluyum teşekkürler 

Röportaj : Alper ERGEZ

Haberi Paylaşın!

AŞK GEMİSİNİ AŞK ŞARKISIYLA TANITIYOR

ÖZGE FIŞKIN YAZA YENİ BİR TEKLİ İLE GİRİŞ YAPTI