SEDA ÜREN DOBRA DOBRA KONUŞTU

SEDA ÜREN DOBRA DOBRA KONUŞTU

MERHABA SEDA HANIM HABER CADDESİNE HOŞ GELDİNİZ? ÖNCELİKLE BU ARALAR NELER YAPIYORSUNUZ? BİRAZ BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

Merhaba Haber Caddesi ailesi…  Bir taraftan 2 erkek çocuk annesi olmanın keyifli zorlukları, diğer taraftan müziğe olan sevgim ve inancım. Bir anne olarak hayat her annenin yaşadıkları gibi, belki kimine göre biraz daha kolay ya da zor bilemiyorum, davulun sesi gibi :) ama hiç şikayet etmedim. Müzik yolculuğumda ise durum daha farklı elbette. Çocuklar belirli bir yaşa gelene kadar uzun soluklu aralar vermem gerekti ama geçen yıl itibarı ile sık aralıklarla tekliler çıkartarak müzik yolculuğuma kaldığım yerden devam ediyorum... "Kırarım Bu Kalemi", "İyi Olucam" ve son olarak "Melekler Korusun" teklilerim geldi, devamı da Allah izin verirse yolda... Bomba gibi bir şarkı da yolda.

TARZLARI, HAYATA KARŞI DURUŞLARI İLE GENÇLİK BOMBA GİBİ

MÜZİK SEKTÖRÜ HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ.  GİDEREK TARZ DEĞİŞTİRDİĞİNİ  DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ VE BU DURUMUN SİZCE ARTILARI VE EKSİLERİ VAR MI?

Her şey gibi müzik ve müzisyen de değişti, değişecek elbette. Sektör hakkında konuşmayayım, bunlar hakkında konuşmak boş, sektör boş. Müzik ve müzisyen var ve hep olacak ama "sektör" diye bir şey yok! Hep aynı isimler tekelinde döndürülmeye çalışılan sektör dedikleri çarkı da öyle ya da böyle Z kuşağı kırdı geçti diyebilirim. Tarzları, hayata karşı duruşları ile gençlik bomba gibi. Elbette ben de zaman içerisinde tarzımda değişiklikler yapıyorum ki bu bir müzik insanının yolculuğunda kaçınılmazdır. Müzik bir yolculuk diyoruz ya hep: "Kim o yolculukta sürekli aynı manzara bakmak ister ki?"

 HER DAİM BU KADAR BAKIMLI, GÜZEL VE ALIMLI OLMAYI NASIL BAŞARIYORSUNUZ. ÖZEL BİR ÇALIŞMANIZ VAR MI?

Sosyal medyadan da mutlaka görüyorsunuzdur yıllardır çok disiplinli şekilde spor yapıyorum. Spordan ve sağlıklı beslenmeden asla ödün vermemeye gayret ediyorum. Bedeninize iyi bakacaksınız ki, ilerleyen yıllarda size bu sorunuz gibi güzel sorular sorsunlar değil mi?

 BİRAZDA EN SON ÇALIŞMANIZ OLAN ‘’MELEKLER KORUSUN’’ ŞARKINIZDAN BAHSEDELİM İSTERSENİZ. ÖNCELİKLE ŞARKI NASIL GİDİYOR, GELEN DÖNÜŞLERDEN MEMNUN MUSUNUZ?

Biz üzerine çalışırken çok keyif aldık, özellikle de ben elbette ve geri dönüşlerden de oldukça memnunum. Biraz bencilce gelebilir belki ama bazen tribüne (dinleyiciler) değil bilakis kendiniz için söylersiniz. Bu öyle bir şarkı.

  ‘’MELEKLER KORUSUN’’ İSİMLİ ŞARKINIZDA KİMLERLE ÇALIŞTINIZ. VE BU ŞARKIYI SEÇMEYE NASIL KARAR VERDİNİZ? ŞARKININ  HAZIRLIK SÜRECİNDEN BİRAZ BAHSEDEBİLİR  MİSİNİZ ?

Aslında 17 yıl önce yaptığımız ama zamanını beklediğine inandığım bir şarkı Melekler Korusun. Yıllar sonra bu şarkıyı okumaya karar verip sesimle hayat vermiş olmak çok güzel bir duygu. Sözleri Gürkan Acka'ya, Müziği Murat Güneş'e ait bir şarkı ve süreçte Esad Fidan gibi son yılların genç, iddialı aranjörlerinden biri ile çalıştık.

‘’MELEKLER KORUSUN’’ İSİMLİ ŞARKINIZIN KLİP ÇEKİMLERİNİN 8 SAATE YAKIN SÜRDÜĞÜNÜ BİLİYORUZ. BİRAZ KLİP ÇALIŞMANIZDAN  BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ? ZORLANDIĞINIZ SAHNELER OLDU MU?

Klibin yönetmenliğini 25 yıldır birlikte çalıştığım sevgili dostum Gürkan Acka yaptı. Kafamızda çok uçuk olmasa da bazı özel efektler vardı yapmak istediğimiz ve elbette özel efektler gerektiren sahneler, bazen ciddi zorlayıcı olabiliyor. Ben düzenli spor yaptığım için çok zorlandım diyemem ama bir başkası için aynı olur muydu :) bilemem. Şimdi gözümün önünden şimdi söyleyemeyeceğim bazı ünlü simalar geçiyor da ahhahah bazıları için imkansız muhtemelen J

  BU ARADA SANATÇI KİMLİĞİNİZİN DIŞINDA AYRICA BİR ANNESİNİZ PEKİ ANNELİK NASIL GİDİYOR?

Aslında bir süredir annneliğin yanında sanatçı kimliğim gidiyor :) çok şükür çocuklar büyüyor, onların sağlıkları, eğitimleri her şeyden önemli elbette. Ben de her anne gibi olanaklarım dahilinde onlara sağlayabileceğim en iyi gelecek için uğraşıyorum. Her anne elinden gelenin en iyisi için çabalamalı ve çabalar da zaten öyle değil mi? az ama istisnalar da ne yazık ki var

 ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞINIZ YENİ ŞARKILAR, YENİ ÇALIŞMALARINIZ VAR MI? NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Olmaz mı :) dediğim gibi çocuklar artık büyüdü sayılır, bundan sonra uzun aralıklar yok. Allah izin verirse, sağlığımız da yerinde olduğu müddetçe "tekliler, hatta belki bir mini albüm" ile yola devam... Ama önce Türk müziğine damgasını vurmuş dev bir sanatçının, 7 den 70 e herkes tarafından bilinen bir eserine hayat vereceğim inşallah. Kısmetse bu sonbaharda

SEDA ÜREN OYUNCULUK YAPMAYI HİÇ DÜŞÜNDÜ MÜ TEKLİFLER VAR MI DEĞERLENDİRİR MİSİNİZ?

Aslında bir dönem bir kaç defa üzerine görüşmeler yaptığımız projeler oldu ama çok yoğun sahne yaptığımız dönemlerdi, bazıları da beni çekmedi dürüst olmak gerekirse. Eğer profesyonel alanımın dışına çıkacaksam "laf olsun diye olmamalı" iddialı olmalı diye düşünüyorum. Hatta şöyle söyleyeyim; bence şarkı söylemeyi düşünen ve hatta söyleyen oyuncular da "laf olsun diye" söylemesin. iddialı olsunlar ya da hiç bulaşmasınlar rica edeceğim... Etraflarında da gerçeği söyleyen insanlar bulundursunlar tavsiye ederim! Her yaptığınıza "ağam paşam" diyenler sizi anca rezil eder ki maalesef görüyoruz örneklerini

SON OLARAK HABER CADDESİ OKUYUCULARINA VE SİZİ SEVENLERE NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Yaz döneminin başlangıcına, bayrama ve hatta babalar gününe denk geldi bu röportajımız. Öncelikle çok ciddi sıcaklar ile sınanacağız ve umuyorum ki dikkatle ve yangınsız atlatırız bu yaz dönemini. Lütfen hepimiz çok dikkatli olalım. Bir güzel bayramı daha inşallah kazasız belasız sevdiklerimiz ile kutlayabilelim. Tüm Haber Caddesi okurlarının bayramını da içtenlikle kutluyorum. Ve elbette bayramın ilk günü aynı zamanda Babalar Günü! Kendi babam ve elbette eşim başta olmak üzere, çocukları için hayat mücadelesi veren, genç yaşlı demeden tüm babaların bu özel gününü kutluyorum. Allah mücadele edenlerin yanında ve yardımcısı olsun inşallah... sevgiler :)

Röportaj: Alper ERGEZ

Haberi Paylaşın!

GÜLDEN’DEN ’’CAM KENARI’’

MODA DÜNYASI KUZEY KIBRIS’TA BULUŞTU