SETLERİ ÖZLEDİM

SETLERİ ÖZLEDİM

MERHABA MURAT BEY HABER CADDESİ’NE HOŞ GELDİNİZ. MÜZİK HAYATINIZ İLE KARŞILAŞMANIZ NASIL OLDU?

Merhaba 3 yaşındayken annemin kendi sesini kaydettiği ses kayıt cihazına Sezen Aksu şarkıları söyleyerek başlamışım sanırım(Gülmeye başlıyor…) profesyonelliğe geçişim ise 2004 yılında SHOW TV’de Türkiye’nin Yıldızları adli oyunculuk yarışmasındayken canlı yayında bir şarki söylemem ve sonrasında Zerrin Özer’in bana ulaşıp vokalistlik teklif etmesiyle başladı diyebilirim. Ama şarkıcı olarak ilk şarkımı yayınlamam (en çok oyunculuktan vakit bulamamaktan olsa gerek), nihayet anca 2 sene önce gerçekleşebildi.

NEŞE KARABÖCEK  ANNEMİN EN ÇOK DİNLEDİĞİ VE İDOLU OLAN BİR ŞARKICIYDI

 ŞİMDİLERDE SÖZÜ MÜZİĞİ ORHAN GENCEBAY’A AİT 70’LERİN EN SEVİLEN ŞARKILARINDAN BİRİ OLAN SENİ BULDUM YA, AYNI ZAMANDA NEŞE KARABÖCEK’E DE ALTIN PLAK KAZANDIRAN ŞARKIYLA BİR İLKE İMZA ATARAK ANNENİZLE BERABER DÜET YAPTINIZ. ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN BU ŞARKIYI SEÇMEYE NASIL KARAR VERDİNİZ? VE BU ANLAMLI PROJE NASIL DOĞDU?

Annem hayatı  boyunca hep şarkı söylemek istemiş ama önce kendi ailesi, evlendikten sonra da babam buna izin vermeyerek bu sevdasını hep içine gömmesine sebep olmuşlar. Koca bir ömrü eşine ve çocuklarına adayan annemin özellikle son yıllarda babamın sağlık sorunları vb sorunlarla iyice zor zamanlar geçirmesi üzerine, bir de babamı kaybetmek onu iyice sarsmıştı. Ben de böyle bir projeye onu ikna ederek hem biraz olsun kafasını dağıtmasını hem de hayati boyunca hayalini kurduğu şeyi bir nebze olsun gerçekleştirebilmesini sağlamak istedim. Neşe Karaböcek’te  annemin en çok dinlediği ve idolu olan bir şarkıcıydı. Dolayısıyla benim için de yeri hep çok ayrı oldu. Seni Buldum Ya şarkısı da annemin en sevdiği şarkılardan biriydi. Sevgili Orhan babaya, değerli eşi Sevim Emre ablama ve sevgili Altan Gencebay’a bu projeden bahsettiğimde onlar da şarkıyı seve seve okuyabileceğimizi söyleyerek hediye ettiler sağ olsunlar. Böylece bu hayatimin en özel projesi de bu şekilde hayata geçmiş oldu.

SENİ BULDUM YA, ŞARKINIZDA KİMLERLE ÇALIŞTINIZ ŞARKININ HAZIRLIK SÜRECİNDEN BİRAZ BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

Şarkinin aranjesini müzisyenliğine çok hayran olduğum Tekir yaptı. Acayip içimize sinen bir iş oldu. Klip için de kendimizi yine Ecem Gündoğdu’ya emanet ettik. Başak Yangır’dan Ayla Şahin’e Özkan Karaköse’ye kadar işinin en iyileriyle çalışmak nasip oldu çok şükür Seni Buldum Ya klibinde. Her projemizde olduğu gibi bu işte de tabi yine Emel Yalçın ve Murat Zor’la aynı takımda olmanın ayrıcalıklarını da sonuna kadar yaşıyoruz.

DÜNYADA İLK ANNE OĞUL DÜETİ

 ŞARKI ÇIKMADAN ÖNCE YAPILAN PAYLAŞIMLARLA TİKTOK’TA 300 BİNE YAKIN İZLENMEYE KADAR ULAŞTINIZ. PEKİ BU KADAR İLGİ BEKLİYOR MUYDUNUZ ŞUANA KADAR GELEN DÖNÜŞLERDEN MEMNUN MUSUNUZ?

Açıkçası beğenileceğini umuyordum ama bir anda bu kadar reaksiyon alacağını beklemiyordum. Hem de linclemenin böyle çok trend olduğu bir donemde bile reaksiyonların %99 unun pozitif olması içimizde kelebekler uçurdu resmen . Dünyada ilk anne oğul düeti ve çekilen ilk klibin bizimki olması da ayrıca inanılmaz mutluluk veren başka bir durum oldu bizim için.

BU PROJENİN HAYATINIZDAKİ YERİ NEDİR? BİRAZ DUYGULARINIZDAN BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

Hayatınızdaki en değerli şeylerden ikisini alın (annem ve oğlum Balcan) , en sevdiğiniz şeye onları da ekleyerek, hiç bir zaman yok olmayacak bir şey yapıp onlarla şarkı söyleyin ve sonra hep birlikte bir de klip çekin. Ve hayatiniz boyunca yapacağınız en özel en değerli iş olsun. Nasıl anlatılır ki bunun duygusu? Tek diyebildiğim bana bunu yaşatan hayata sonsuz teşekkürler.

BU ARADA OYUNCULUKTA YAPIYORSUNUZ NASIL GİDİYOR ÇALIŞMALARINIZ VAR MI YENİ PROJELER NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Şarkı çıkarma sürecine başladığım dönemden itibaren oyunculuğa biraz ara vermem gerekti. 2,5 - 3 yıldır hiç bir projeye okey veremedim ama artık çok özledim. Müzik kariyerim de artık rayına oturduğu için bir yandan da oyunculuğa devam edebilirim diye düşünüyorum. -ki bu kış sezonunda sürpriz bir projeyle ekranlara dönmeyi planlıyorum bakalım.

SOSYAL MEDYAYI AKTİF OLARAK KULLANDIĞINIZI BİLİYORUZ PEKİ HAYRANLARINIZLA İLETİŞİMİNİZ NASIL VE ALDIĞINIZ GERİ BİLDİRİMLERDEN MEMNUN MUSUNUZ? VE BİR SOSYAL MEDYA PROJESİNDE YER ALMAK İSTER  MİSİNİZ?

Evet ya, ben de sosyal medya bağımlılarından sayılabilirim sanırım. Ama orda aracısız takipçilerimle iletişimde olmak ve anı anına paylaşmak falan çok keyif veriyor bana. Her şeyi ilk oradan paylaşıp oradan duyuruyor ve ilk tepkileri hep oradan alıyorum. Oradaki tepkilerin çıplaklığını ve filtresiz iğini de seviyorum. Zaten teknolojiye de çok düşkünüm. Tipik ikizler işte (Gülmeye başlıyor…)

OYUNCULUKTA ROLÜNÜZE NASIL HAZIRLANIYOR SUNUZ?

Bir kez trans birey bir şarkıcı rolüne hazırlanıyordum. En keyifli rol hazırlık surecim o dönem olmuştu sanırım. 3 ay trans birey bir arkadaşımız beni her gün rolüme çalıştırıp, onunla onun hayatını yasamama izin vermişti. Ben rollere böyle iliklerime kadar hazırlanmayı seviyorum. Mesleğin en keyifli yanı da bu zaten bence.

RÖPORTAJIMIZA KATILARAK BİZE ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. SON OLARAK HABER CADDESİ OKUYUCULARINA VE SİZİ SEVENLERE NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Benim için çok keyifli bir röportaj oldu. İlgilendiğiniz ve okuduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim. Nefes aldığım surece şarkılarımla ve farklı farklı karakterlerle sizlerle olmak dileğiyle…

Haberi Paylaşın!

MELEK MOSSO’DAN ENERJİ DOLU TAPTAZE BİR ŞARKI

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE KITLIK UYARISI