BOŞANMIŞ BİR ADAMLA TANIŞTIM, İYİ Kİ DE TANIŞMIŞIM

BOŞANMIŞ BİR ADAMLA TANIŞTIM, İYİ Kİ DE TANIŞMIŞIM

MERHABA NEZ HANIM  HABER CADDESİNE HOŞ GELDİNİZ. BUGÜNE KADAR DANSLARINIZ VE İDDİALI TARZINIZLA  HAFIZALARA KAZINDINIZ. PEKİ NEZ İÇİN MÜZİK NASIL BAŞLADI?

 Sekiz yaşında ilk defa okullar arası bir yarışmada Londra'da finallere kaldım. Birinci oldum ve annie müzikalinde  birinci oldum ve  ilk West End müzikali olarak orada başrol oynadım. Oradaki sahne tozunu yuttuktan sonra dedim ki müzikal çünkü hem ses hem dans olunca hayatım boyunca yapmak istediğim şeyi buldum. Yani sekiz yaşında başladı. Sonrasında bir hobi olarak dansa devam ettim. Müziğe ağırlık verdim.

BUGÜNE KADAR MODERN ORYANTAL DANS TARZINI TEKNODAN İLHAM ALAN POP MÜZİKLE HARMANLAYARAK BİR ÇOK BAŞARILI İŞLERE İMZA ATTINIZ KENDİ MÜZİK TARZINIZI NASIL TANIMLARSINIZ?

Kendi müzik tarzımı doğu batı sentezi olarak kendi hayatımla ilgili 17 sene Ingiltere'de kalmış bir Türk kadını olarak yıllarca bunlarla beslendim. Hem doğuyu çok iyi biliyorum, hem batıyı çok iyi biliyorum. Ben neysem aslında onu yansıttım ve yansıtmaya devam edeceğim.

ŞARKI SEÇİMLERİNİZİ NASIL YAPIYORSUNUZ?

Şarkı seçimlerimin bir şekilde hayatımla ilgili bir özel bir anısı vardır. Ya kendim yazmışımdır ya da gerçekten çok sevdiğim müzisyen arkadaşlarımla çalışmışızdır hikayesi benim için önemli. Ritim çok önemli. onun dışında gerçekten hayatımda yaşanmışlıklar üzerine yazmış olduğum bir sürü bestem var.

ŞİMDİLERDE KIPIR KIPIR BİR YAZ ŞARKISI OLAN ‘’GÜNDEM’’ İLE MÜZİK SEVERLERLE BULUŞTUNUZ. ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN. BU ŞARKINIZDA KİMLERLE ÇALIŞTINIZ ŞARKINIZIN HAZIRLIK SÜRECİNDEN BİRAZ BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

Gündem şarkısı çok güzel bir hikayesi var sevgili Grand müzikten bana bu teklif geldi çok sevgili Mustafa Arapoğlu’nun  şarkıyı düzenleyip bana yakıştırdığı için beni buldular. Sevgili Grand müzik ailesi ve Mustafa Arabaoğlu aranjörümüz, söz yazarımız, bestecisi şarkının aynı zamanda diyor ki bu şarkı kesinlikle Nez’in şarkısıdır. Ilk duyduğumda da şarkıyı dedim ki evet çok nostaljik havası var. Özlediğimiz bir Nez havası olduğuna kesinlikle emin olduğum için anında kabul ettim.

ŞARKINIZIN KLİP ÇEKİMLERİNDEN BİRAZDA BAHSEDELİM İSTERSENİZ İDDİALI KOSTÜMLERİNİZ VE DANSLARINIZLA RENKLENEN KLİP KISA SÜREDE SOSYAL MEDYADA ÇOK İLGİ GÖRDÜ. KLİP ÇEKİMLERİNİZE NASIL HAZIRLANDINIZ . ÇEKİMLER NEREDE YAPILDI?

Benim için şarkı çok önemli ve aynı zamanda görsel de önemlidir. Çünkü dünyada artık biliyorsunuz ki her şarkı bir vizyon olarak bir pazarlama tekniği olarak kliple çekiliyor artık. Klipler biraz nostalji gibi oldu ama benim için bence her şarkının klibi olmalı. Yapabiliyorsak ne güzel. İnsanlara hem kulağa hem göze hem de ne kadar işimize özen gösterdiğimiz bizim için daha da insan kitle platformlarda şarkın olabilmesi için çok önemli bir şey. O yüzden klipte de sağolsun sevgili arkadaşım, dostum Erkan Naz  ile çalıştım. Sevgili Izzet’le. Görüntü  yönetmeni olarak çalıştım. Hikayesine oturduk hep beraber yazdık, çizdik. Onun için özel akrobasi çemberi için ders aldım. Çok ciddi bir olaydır. Öyle basit değil o çemberde dans etmek, onu da söyleyeyim. Çok şanslıyım. Kostümler ise benim yıllardır zaten bir tarzım var. Onları kendim gittiğim yerlerden alıyorum. Dikiyorum bir harmanlama gibi müziğim gibi.

DANSLARINIZLA ŞARKILARINIZLA BİR DÖNEME DAMGA VURDUNUZ. ÇOK KONUŞULDUNUZ HERKES SİZDEN BAHSETTİ. HATTA ADINIZA YARIŞMALAR BİLE DÜZENLENDİ ‘’TÜRKİYE YENİ NEZ’İNİ ARIYOR ‘’ŞEKLİNDE ORGANİZASYONLAR YAPILDI. FAKAT BİR ANDA MÜZİKTEN UZAKLAŞTINIZ. NASIL OLDU. SİZİ BU KARARI ALMAYA İTEN DURUM NEYDİ?

Aslında ben müzikten uzaklaşmadım bir dönem işimi yapamadığım için müzikten uzaklaşmışım gibi gözüktü. Birkaç yıl müziğimi yapamadım. O da devlet fonuna. TMSF’ye  sözleşmem verildiği için o zamanlar ki firmamdan dolayı birkaç sene zor şeyler yaşadım kendimce ama hiçbir şekilde ah vah deyip Türkiye'nin dramı olacak. insan değilim, hayat devam ediyor. Ben de sonrasında kendi sözleşmemi satın almak durumunda kaldım tekrardan. o da biraz zaman aldı ve sonrasında tekrardan müziğe devam ettim. Konserlerime devam ettim. O süre içerisinde bir sürü iş yaptım. Asla kendimi köreltmedim. Eğitimim olsun, vizyonum olsun, bunları hep gündemde tutabilmek adına hayatla yarışıyorsunuz kendinizle yarışıyorsunuz. eğitimin çok büyük ve önemli olduğunu düşünenlerdenim. Böylelikle o yıllarımı da böyle değerlendirdim ve tekrardan her zaman olduğu gibi müziğe devam ettim. Müzikle yaşayacağım ve inşallah bir gün müzikle gözlerimi kapatırım ama müziksiz bir hayat düşünmüyorum.

BOŞANMASININ ARDINDAN RÜŞTÜ ONUR ATİLLA İLE 20 GÜN İÇERİSİNDE İLİŞKİLERİNİZİ İLAN ETMENİZ HERKESİ ÇOK ŞAŞIRTTI VE SOSYAL MEDYADA ÇOK FAZLA ELEŞTİRİ ALDINIZ. KONUYLA İLGİLİ RÜŞTÜ ONUR ATİLLA’NİN ESKİ EŞİ  ÇOK SERT İFADELER KULLANDI. NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ? HATALI OLDUĞUNUZU DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Adı üstünde özel hayat bugüne kadar 25 yıldır mesleğimde nakış gibi işlemişim insanlar beni sevebilir, sevmeyebilir. Çünkü bizim bir kitlemiz var, sevenlerimiz var. Bunların içinde çocuklarımız var, büyüklerimiz var, ailelerimiz var. benim de annem, babam, ailem var. 25 yıldır hiçbir şekilde mesleğime. Bunca yıl kendi kadınlığıma insanlığıma leke sürmemiş bir insan olarak bundan sonrası içinde yine  leke sürmeyeceğim ve asla izin vermeyeceğim.  Aşkın zamanı yoktur. Evet, boşandıktan çok kısa zaman sonra biz bir araya geldik ve ilişkimize başladık. bilemezsiniz. Bu bir hafta sonra da olur, iki gün sonra olur, 20 gün sonra olur, 20 ay sonra da olur. Bunda hiç kimsenin bir günahı yok. Sadece insanları rahat bırakıp birbirlerine ilişkilerini yaşamalarını düzgün bir şekilde devam etmelerine destek olmak gerekir.  Çünkü her şeyin ilacı sevgiden geçer, kimin ne sert tepkide bulunduğu ne dediği açıkçası ne benim ne de Onur’un umurunda.  Bizim için sağlıklı, güzel insanlar olmak, sevmek, sevilmek ve saygı duymak, saygı  duyulmasını isteyen insanlar da saygı duymak zorunda. Benim de çok çok çok önemsediğim bir şey. Ben hayatım boyunca hiç böyle bir şey yapmamışım, 25 sene sonra da  ya da 45 yaşındayım. Böyle bir şey yapacak bir kadın değilim. Bunu aksi hiçbir şekilde kimse kanıtlayamaz ve bunu hep üstüne bas basa  söyledim. Bir Allahın kulu bunu ispatlayamaz. Çünkü ben kendimi tanıyorum. Onur kendini tanıyor. Ne kadar güzel ki. İki yıl önce sosyal medyadan beni takibe alan bir canım.  Beni takip eden  bir sürü arkadaşım oldu. Hayatımda  o kadar çok. yazarı, sporcusu, şarkıcısı, benim de özellikle takip ettiğim o kadar insan var. Hiçbiriyle görüşmedim görüşmüyorum. Sadece aralarında birkaç teknik arkadaşım vardır. Onur'la da iki yıl içerisinde Evet hiçbir şekilde görüşmedik. Ne kadar güzel insanlarmışız ki ne kadar düzgün şeyler kendimize yakıştırmışız ki ben de sizler gibi boşandığını öğrendim. Bu arada boşanmadan önce de insanlar tabii ki tanışabilir, kahvesini  içer, Kadın erkek ilişkileri değil arkadaşlıkları olması çok normaldir. Bizim o dahil olmadı. O yüzden içim çok rahat. Boşanmış bir adamla tanıştım, iyi ki de tanışmışım. Gerçekten çok güzel bir ilişkimiz, saygımız sevgimiz var ve buna  hiçbir şekilde leke sürülmesine ne ben ne Onur izin vermeyeceğiz. Hatta tam tersi bu tarz şeyler bizi o kadar çok birbirimize bağlıyor ki  iyi ki iyi ki iyi ki biz böyle yaşıyoruz ve sonuna kadar da herkesin iyi ya da kötü karmasını yaşayacağından yüzde bin eminim.

IŞIN KARACA İLE ÇOK YAKIN ARKADAŞLIĞINIZIN OLDUĞUNU BİLİYORUZ. PEKİ SADECE 1 GECE VOKAL YAPTIKTAN SONRA AYRILMAYA NASIL KARAR VERDİNİZ?

Yıllardır Işın’la ilgili sorulan bu soruya cevap veriyorum ama o kadar sıkıldım ki. Yani sıkıldığım konu şu. Hani burada abartı bir durum yok. Insanlar çalışır, ayrılır bir gün olur, bir yıl olur, bir ay olur olmadı, elektriğimiz tutmadı. Gerçekten neyin neden olduğu hiç umursamıyorum. Herkesin mutlu olması, başarılı olması daha önemli, belki de öyle olmamış olması ikimizin açısından da daha iyi oldu. Bir dostluğumuz vardı olmadı. Bunlar çok normal. Doğal karşılanması gereken şeyler çalışamadık aynı şekilde dünyaya bakmıyoruz ve iyi ki iyi ki de bir günde bir gündür öyle bakalım. Onun dışında size anlatabileceğim çok güzel şeylerim var. Sevgili Serdar Ortaç’la yıl çok aylarca vokalistliğini yaptığımı  beni nasıl onun keşfettiğini  benim için yeri  önemli olan o kadar güzel insanlar var ki ben gerçekten çok şanslıyım.

SURVİVOR'A NEDEN GİDEMEDİNİZ? VE YENİ TV PROJELERİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Evet survivor’a sağlık sorunlarından dolayı gitmedim. Yıllar önceydi bu onu da aynı şekilde düşünüyorum demek ki olmaması gerekiyordu ve böyle olması gerekiyordu. Hiç abartılacak bir şey yok. Sağlık sorunlarından dolayı gitmedim sanıyorum. Onun dışında tv programı demişsiniz güzel projeler geliyor. belki beni bir sinema perdesinde göreceksiniz. Daha farklı bir şekilde göreceksiniz ama en önemlisi sahnelerde çok çok çok daha sık göreceksiniz  ben çok özlemişim. Hiçbir zaman mesleğimi bırakmadım ama evet birazcık magazinsel boyutunu, birazcık da kendi hayatımı yaşayabilmek adına çok farklı bir hayat seçtim ve bundan sonrada  beni böyle göreceksiniz. Yani işin dışında o kadar üzücüdür ki insanların sadece özel hayatı ile gündeme gelmeleri. Bizler bu şarkıları, bu müzikleri yıllardır böyle şeyler için yapmıyoruz. Tam tersi her zaman sağlıklı, mutlu, çok güçlü bir kadın görmeye devam edeceksiniz.

 RÖPORTAJIMIZA KATILARAK BİZE ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. SON OLARAK HABER CADDESİ   OKUYUCULARINA VE SİZİ SEVENLERE NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Son olarak da şunu söylemek isterim ki her canlının yaşama hakkı vardır. Bizler bu ekolojik düzeni bozduğumuz takdirde hiçbir zaman Avrupa'da olduğu gibi noktalarda değiliz. Bunu her şekilde oturup konuşabiliriz, Tartışabiliriz ama çözüm bulmak gerekiyor. Çözüme doğru gidilmesi gerekiyor. Öldürmek çözüm değildir. Tam tersi her canlının yaşama hakkı vardır. Sonuna kadar da ne gerekiyorsa bence ülkemiz bunu yapacaktır. Bu hatta şöyle bir şey benim için hayatımdaki şu anda en önemli noktalardan biri budur. Ben kendi mahallemde kendi hayatımda her zaman küçük patili dostlarıma onlar için yaşayan bir insan olarak düşünmek bile istemiyorum. Çok üzücü bir dönem yaşıyoruz. Aslında konuşmamız gereken çözüm bulmamız gereken en önemli konulardan biri de budur. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Hassas davrandığınız için hassasiyetiniz için ve  bizlere ses olduğunuz için her zaman da sesi olmayanların yanında olacağımdan bu kadın hakları olsun, LGBT artı hakları olsun, patili dostlarımız olsun. Böyle bir insan olduğum için gerçekten bir kez daha ailemle kendimle gurur duyuyorum. Hiçbir zaman da inandığımız doğrularımızın peşini bırakmayacağız. Çok teşekkür ederim, kendinize iyi bakın.

Röoprtaj: Alper ERGEZ

Haberi Paylaşın!

MUSTAFA AKAY’LA EĞLENCENİN “VUR DİBİNE”

KİMSELER YOKKEN BEN VARDIM